Auto kopen en verzekeren

Amrita, een marketing professional, heeft eindelijk een auto gekocht om haar werkverplichtingen naadloos na te komen. Op de terugweg van haar werk begeeft haar auto het op een van de avonden en komt gierend tot stilstand. Omdat er geen hulp in de buurt is, is ze gedwongen haar auto achter te laten en de rest van de reis in het holst van de nacht te voet af te leggen tot ze hulp vindt. Op dat moment heeft Amrita er spijt van dat ze geen allesomvattende autoverzekering heeft afgesloten, die haar de mogelijkheid zou hebben geboden om te kiezen voor een extra dekking zoals de pechhulp. Alleen als ze deze aanvullende dekking had gehad, zou de oplossing een telefoontje verwijderd zijn.

Wat is de dekking Pechhulp?

De Emergency Roadside Assistance dekking is een aanvullende dekking die beschikbaar wordt gesteld wanneer u een STANDALONE EIGEN SCHADE CAR INSURANCE POLICY of een COMPREHENSIVE CAR INSURANCE POLICY aanschaft. Deze dekking is ontworpen om de polishouder te helpen wanneer zijn/haar voertuig pech krijgt op een onbekend terrein. In tegenstelling tot de THIRD-PARTY CAR INSURANCE POLICY, schrijft de overheid deze dekking niet voor, maar gezien de onzekerheid op de weg, is het een voordelige dekking om voor te kiezen.

Wat houdt de dekking Pechhulp in?
1. Mechanische/elektrische pech: Als uw auto tijdens uw reis stuk gaat, helpt de dekking Wegenwacht u een monteur te sturen om uw voertuig op de plaats van het defect te repareren. De bijstand omvat diensten zoals het starten van de batterij, het vervangen van een lekke band, enzovoort.

2. Takelen: Als het verzekerde voertuig zich niet in rijdbare toestand bevindt, zorgt de verzekeraar voor een sleepdienst voor een beperkt aantal kilometers die volgens de polis zijn gedekt. Boven de aangegeven limiet zullen extra kosten in rekening worden gebracht en zal het voertuig naar een monteur worden gesleept.

3. Reserve sleutels: Of u het nu leuk vindt of niet, autobezitters verliezen hun autosleutels vaker dan ze denken dat ze doen. Voor dergelijke gevallen zal de verzekeraar een technicus sturen om het probleem op te lossen. Er kunnen afspraken worden gemaakt om u een duplicaatsleutel te bezorgen of er een bij u thuis op te halen.

4. Brandstoflevering: Wanneer uw auto zonder brandstof komt te zitten en er geen tankstation in de buurt is, biedt uw dekking hulp met beperkte liters brandstof. De geleverde brandstof wordt in rekening gebracht, in overeenstemming met de geldende prijs van de brandstof.

5. Verblijfsarrangementen: In geval van een ongeval waarbij de auto niet onmiddellijk kan worden hersteld, kan de verzekeraar voor u een onderkomen regelen in de buurt van de garage waar het voertuig wordt gerepareerd.

6. Reisregeling: Laat de herstelling van het voertuig uw plannen niet in de war sturen! Als uw auto wordt gerepareerd, kunt u gebruikmaken van taxidiensten naar uw woon-/werkadres. Deze faciliteit wordt echter slechts tot één bestemming aangeboden.

7. Medische bijstand: In onfortuinlijke situaties waarin niet alleen het voertuig, maar ook u hulp nodig heeft, zou uw Roadside Assistance dekking helpen bij het coördineren met het medisch centrum, zodat u goed verzorgd wordt.

8. 24×7 ondersteuning: Wanneer situaties mislopen, geen paniek. Verzekeraars zoals HDFC ERGO hebben 24×7-klantendienst om u op alle mogelijke manieren bij te staan.

Hoe werkt de Wegenwachtdekking?
Verzekeringsmaatschappijen zoals HDFC ERGO werken samen met een netwerk van betrouwbare merken die pechhulpdiensten aanbieden. De dienstverlener die u hulp verleent, wordt gekozen op basis van locatie, voertuig en andere omstandigheden.

Wie moet voor pechhulp kiezen?
Hoewel de dekking voor pechverhelping voordelig is voor iedereen, wordt ze sterk aanbevolen voor wie in tweedehands of oude wagens rijdt. Ook is deze dekking nuttig voor degenen die vaak in onbekende gebieden reizen.

Conclusie
Ongelukken en ongelukken kunnen iedereen en overal overkomen, maar als u zich niet op voorhand voorbereidt, kunt u op het verkeerde been worden gezet. Daarom is het verstandig om te kiezen voor een uitgebreide autoverzekering voor een holistische dekking met inbegrip van Emergency Roadside Assistance dekking. Door u voor te bereiden en te beschermen met deze dekking, kunt u de geleden verliezen compenseren en het gevoel van onzekerheid dat met deze gebeurtenissen gepaard gaat, verlichten.

Disclaimer: Bovenstaande informatie dient uitsluitend ter illustratie. Voor meer details verwijzen wij u naar de polisvoorwaarden en prospectus alvorens de koop af te sluiten.

Tags : motorverzekering simulatie –  oldtimer verzekering